Supervisie Coaching

Leersupervisie Begeleide Intervisie

Professionele Begeleiding

Kies welke vorm van professionalisering bij jouw ontwikkeling past

Supervisie

Wil je je als professional blijven ontwikkelen en reflecteren op de interactie en communicatie in je werk op een diepgaand niveau, dan is supervisie geïndiceerd. In een supervisietraject wordt een persoonlijk leerproces gefaciliteerd. Je ontdekt je persoonlijk leerthema’s en door daarop te reflecteren en vervolgens te experimenteren met ander gedrag in de praktijk, geef je je leerproces zelf vorm. Supervisie is een vorm van professionalisering die niet alleen geschikt is als je tegen zaken aanloopt in je werk, maar vooral ook als je je verder wilt ontwikkelen als professional (bijvoorbeeld in een nieuwe functie).

Hier staat de vraag centraal: Hoe kan ik een excellente professional worden?

Een individueel supervisietraject bestaat uit 10 tot 15 gesprekken.

Leersupervisie

Leersupervisie volgen is een professionaliseringseis voor supervisoren die zich willen laten registreren bij de beroepsvereniging LVSC. Zij moeten naast de opleiding tot supervisor 2 leersupervistracten gevolgd hebben bij twee verschillende geregistreerde leersupervisoren. In de eerste leersupervisie staat het door de supervisor i.o. in de reflectie kunnen brengen van een supervisant centraal. In de tweede leersupervisie wordt verwacht dat de supervisor i.o. zich kan verantwoorden als supervisor en een eigen stijl van superviseren aan het ontwikkelen is.

Hier staat de vraag centraal: Hoe ontwikkel ik mijn startbekwaamheid als supervisor?

Een leersupervisietraject bestaat uit 12 tot 15 gesprekken

 

Coaching

Loop je als professional aan tegen bepaalde zaken in je werk en wil je die situaties professioneel leren hanteren, of wil je je leren te verhouden tot nieuwe ontwikkelingen in je werk, dan is coaching geïndiceerd. In een coachings-gesprek of -traject leer je te reflecteren op (nieuwe) werksituaties en ga je op zoek naar waar voor jou de uitdagingen liggen om je verder te professionaliseren.

Hier staat de vraag centraal: Hoe pak ik als professional deze situatie aan?

Een coachingstraject bestaat uit max. 10 gesprekken, afhankelijk van de vraag.


Begeleide intervisie

Begeleide intervisie is gericht op (samen) leren op een dieper niveau. Het is de pendant van supervisie, maar dan in een niet te grote groep. De groepsleden ondersteunen elkaar in het leren en de begeleider faciliteert dit leerproces. Begeleide intervisie gaat over de vraag: Wat heeft ieder van ons te leren en hoe geven we als groep dat leerproces vorm? Begeleide intervisie gaat daarmee dieper dan collegiale consultatie, waar veeleer de concrete aanpak van een lastige situatie vanuit verschillende perspectieven uitgewisseld wordt (de ‘hoe pak ik het aan-vraag’). Zijn de deelnemers aan de intervisie voldoende bekwaam in het elkaar in de reflectie brengen, dan kan de intervisiegroep zelfstandig - dus zonder begeleider - verder.

Hier staat de vraag centraal: Hoe kunnen collega’s mee helpen mij verder te professionaliseren en hoe kan ik dat omgekeerd bij mijn collega’s doen?

Het aantal intervisiesessies is afhankelijk van de vraagstelling en het aantal deelnemers (iedere deelnemer staat minstens 1 x centraal)

Twijfel je over welke vorm van professionalisering bij jouw situatie en vragen past, maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek ter verheldering.

Als je al weet welke vorm van begeleiding jou gaat helpen bij je verdere professionalisering, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek

en ervaar het faciliteren van het leren